NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

OBAVEŠTENJE O RAZGOVORIMA U MINISTARSTVU PRAVDE
25.07.2011

OBAVEŠTENJE 

 

Dana 22.07. 2011. u 13 časova u Ministarstvu pravde održan je sastanak sa pomoćnikom ministra pravde odsek finansija Gospođom Jagodom Jeličić i članovima predsedništva SOPOS-a. na čelu sa Predsednikom Nedeljković Draganom.

 

Na sastanku se razmatralo pitanje  povećanja stimulacije za naredni period. Pomoćnik ministra je izjavila da će se uslovi za povećanje stimulacije steći nakon usvajanja rebalansa budžeta za tekuću godinu.Naglašeno je da će ministarstvo učiniti sve da do povećanja dođe uzimajući u obzir  težak materijalni položaj zaposlenih u pravosuđu Srbije.

 

Razmatrana je korekcija koeficijenta za nameštenike VI grupe, i rečeno je da je u toku zakonska procedura za tu izmenu.

 

Posebno naglašavamo da je pitanje osiguranja zaposlenih rešeno, tako što je uplaćena premija osiguranja za tekuću godinu kod osiguravajuće kuće „ Delta Đenerali“.

 

Ovim putem obaveštavamo sve zaposlene da svoja prava na naknade koja nisu ostvarili do sada, mogu ostvariti i to retroaktivno od 1.01.2011. godine.

 

Sa predstavnicima ministarstva je dogovoreno da sastanci sa našim sindikatom budu jednom mesečno što će svakako pomoći da se nastali problemi rešavaju , a sve u cilju boljeg materijalnog položaja zaposlenih u pravosuđu Srbije.

 

GLAVNI ODBOR SOPOS-A

 

banerbaner