NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

MINISTARSTVO PRAVDE U DUGOVIMA !
01.02.2012

                                    Na sastanku 30.01.u Ministarstvu pravde predstavnici SOPOS-a su postigli dogovor oko isplate stimulacije zaposlenih u pravosudju Srbije za 2012.god.

                                    Stimulacija se isplaćuje iz sudskih taksi i ona nije zakonska obaveza poslodavca, tako da je SOPOS u višemesečnim razgovorima sa predstavnicima Ministarstva pravde izdejstvovao isplatu stimulacije i u 2012.god.

                                    SOPOS je u pregovorima sa Ministarstvom Pravde (iako je ono u velikim docnjama prema dobavljacima,veštacima,sudijama porotnicima, advokatima i dr.), postigao dogovor oko isplate stimulacije i to za: januar, februar i mart u iznosu od 3.000,00 dinara. Ministarstvo pravde je preuzelo obavezu da uradi analizu raspodele stimulacije do 1.03. 2012.kako bi se početkom marta nastavili razgovori o povećanju u narednim mesecima.

                                    SOPOS je ovo prihvatio kako zaposleni ne bi ostali bez stimulacije za ovu godinu, ali će od marta meseca nastaviti razgovore o povećanju iznosa.

                                    U razgovorima je od strane Ministarstva pravde potvrđeno da će isplata jubilarnih nagrada za 2012.godinu biti realizovana u prvoj polovini tekuće godine.

                                    Razlika između potpisivanja posebnog kolektivnog ugovora za državne organe sa Vladom RS i protokola o isplati stimulacije sa Ministarstvom pravde je velika, jer posebni kolektivni ugovor za državne organe je zakonska obaveza poslodavca tačnije Vlade RS, a stimulacija to nije.

                                    Obaveštavamo sve zaposlene u pravosuđu da je SOPOS nakon sprovedene ankete u vezi produženja važenja posebnog kolektivnog ugovora za državne organe prikupio podatke. Zaposleni u pravosudju su se u velikoj većini izjasnili da je potpisivanje ovakvog ugovora bez mogućnosti isplate toplog obroka i regresa sraman čin onoga koji je to potpisao.Anketirani daju punu podršku SOPOS-u u pokretanju inicijative za izmenu posebnog kolektivnog ugovora u delu isplate toplog obroka i regresa, a što će SOPOS u ime zaposlenih i učiniti.

 Predsednik SOPOS-A

Dragan Nedeljković

 

 

  

 

banerbaner