NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ПРЕДСТАВНИЦИ СОПОС-А У МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ
13.09.2012

Дана 12.09.2012. године, одржан је састанак представника СОПОС-а са Господином Данилом Николићем, државним секретаром у Министарству правде и државне управе.Разговори су протекли у веома конструктивној атмосфери и жељи да се реше актуелни проблеми.

Државни секретар је најавио израду нове мреже судова, а оно што је важно рекао је да то не подразумева смањење броја запослених. У разговорима доминантна тема била је материјални положај запослених, где смо добили чврсто обећање да ће се путем смањења трошкова и мерама штедње наћи сигурно и простор за повећање зарада. Представници СОПОС-а су истакли да упркос свим тешкоћама и проблемима, запослени у правосуђу Србије обављају своје задатке на врло високом нивоу. Разумевајући опште стање и имајући у виду стање у буџету сматрамо да је дошло време и да се озбиљном анализом побољша и материјални положај, са чим се сагласио и Господин Данило Николић.

Следећи састанак заказан је за средину новембра месеца, када ће се након урађених анализа конкретније разговарати о свему.

Стекао се утисак да надлежни у Министартву правде сагледавају проблеме и да су се озбиљно ангажовали на њиховом решавању, а пре свега на побољшању материјалног положаја запослених у правосуђу Србије.

Захваљујемо се државном секретару Господину Данилу Николићу на његовом разумевању  и изузетном пријему у Министарству правде и државне управе, што нам је улило наду да ће се нагомилани проблеми запослених у правусуђу коначно решити. 

ГЛАВНИ ОДБОР СОПОС-А

 

banerbaner