NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА
25.02.2013

Дана 23.02.2013. године, одржан је састанак Главног одбора СОПОС-а у Крагујевцу, на којој су донети следећи закључци:

1. У предстојећим разговорима у Министарству правде поновити захтев за повећање стимулације за 2013. годину у износу од 6.000,00 динара.

Коментаришући овај захтев чланови Главног одбора, су дошли до заједничког закључка да је то тренутно једини начин да се дође до било каквог помака у поправљању материјалног положаја запослених у правосуђу Србије.

2.Наставиће се и активности на промени статуса запослених у правосуђу, и њиховог издвајања из групе државних службеника и намештеника на нивоу Србије. За те активности дефинисана је платформа и изабрана комисија која ће стручно обрадити то питање и одредити начин будућег деловања на измени постојећег Закона.

3.Захтевати промену Закона о платама државних службеника и намештеника, и кориговања коефицијента намештеника VI врсте на 1,2.

4.Захтевати брисање квоте од 20%, која се односи на напредовања државних службеника у виши платни разред на основу оцењивања.

5.Главни одбор је донео одлуку да се девети спортски сусрети, у организацији СОПОС-а, одрже у хотелу "Лепенски вир" у Доњем Милановцу, у пероду од 4. до 9. јуна.

ГЛАВНИ ОДБОР

 

banerbaner