NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ
26.02.2013

Дана 25.02.2013. године,  у 12, 00 часова, одржан је састанак са представницима Министрства правде и државне управе. На састанку са наше стране, је указано на низ проблема који се јављају у раду, а пре свега је оштро реаговано на изостајање исплате стимулације за јануар и фебруар месец. Представници Минстарства изнели су читав низ разлога кашњења, а пре свега завршетак нове мреже судова и читав сет закона који чекају на усвајање.Посебно је наглашено да су свесни ниских зарада правосудне администрације и да се активно ради на доношењу законских решења која ће трајно решити питање зарада, како би се избегла ситуација да се сваке године преговара о стимулацији.

Дат је предлог да висина стимулације за 2013. годину буде у нето износу од 3.000,00 динара и да се у марту исплати заостатак.

Представници СОПОС-а су поновили захтев, да тај износ буде 6.000,00 динара. Указали смо на то да смо од самог почетка изашли са  предлогом да се разговара о висини стимулације, јер је то тренутно једини начин да се како тако побољша материјални положај запослених у правосуђу Србије, док се законом не регулишу измене коефицијената и основице.

Такође, са наше стране је инсистирано да се брише ограничење приликом напредовања државних службеника у виши платни разред на основу оцењивања.

На састанку је изнешена констатација да је издејствовано повећање буџета за 2013. годину за правосуђе што је први пут после неколико година, па нам то даје за право да очекујемо и побољшање материјалног положаја запослених.

Закључак састанка је да се у наредних неколико дана, а након консултација са чланством, Министарству правде упуте примедбе како би се дошло до усаглашеног решења.

Главни одбор СОПОС-а    

 

 

 

banerbaner