NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ
07.03.2013

Дана 6.03.2013. године у Министарству правде и државне управе Председник СОПОС-а Драган Недељковића, на основу одлуке Главног одбора потписао је протокол о исплати стимулације запосленима у правосуђу Србије за 2013. годину.Протокол не дефинише само стимулацију већ је почетак трајног решавања зарада запослених.Средином године урадиће се предлог закона који ће ући у процедуру усвајања, и након тога бити предвиђен буџетом за 2014. годину.Са овим решењем завршиће се вишегодишња прича око малих зарада у правосуђу Србије.

За потписивање овог протокола добијена је подршка од Новог гранског синдиката запослених у правосудним органима "СЛОГА".

Оваква одлука Главног одбора Сопос-а, наилази на спорадична оспоравања чега смо свесни, али смо такође и свесни материјалног положаја наших колега.Немогуће је да наша преговарања око начина повећања трају месецима, а да за то време запослени примају умањене зараде.

Свесни смо свега, преузели смо одговорност у овом тешком тренутку и одлучно настављамо наше активности на побољшању материјалног положаја запослених у правосуђу Србије.

Главни одбор СОПОС-а

Текст протокола можете преузети са линка документа.

 

 

banerbaner