NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

САОПШТЕЊЕ
09.03.2013

  Синдикат организација правосудних органа србије СОПОС, реагује на активности синдиката правосуђа и њихове председнице Слађанке Милошевић, која је у задњих неколико дана изнела низ неистина о раду и активностиманашег синдиката, као и синдиката.

  Синдикат СОПОС је репрезентативни синдикат запослених у правосуђу Србије, jош од 2006. године и тренутно има 46 синдикалних организација и сремни смо да свакоме документујемо нашу репрезентативност која је потврђена решењем о репрезентативности.
  СОПОС је сигурно већински синдикат запослених у правосуђу Србије и прави представник запослених, тако да je одлука о потписивању протокола са Министарством правде и државне управе  валидна и законита.

  Протокол kоји је потписан са Министарством правде и државне управе, је по процени и одлуци Главног одбора СОПОС-а, једино могуће решење у овом тренутку.
  Законски оквири који регулишу примања запослених у правосуђу Србије, у текућој години, су регулисани законом о буџету, који се усваја у претходној години, тј. Да су основица и коефицијенти дефинисани за текућу годину законом о буџету који је усвојен у новембру 2012. Године.
  Синдикат СОПОС је на две последње седнице Главног одбора закључио да је једино могуће и оствариво решење да се побољша материјални положај запослених преко стимулације, која је променљива категорија и није дефинисана буџетом.
  Сматрамо да је потписани протокол који дефинише стимулацију за 2013. годину, у износу од 4.000,00 динара, запосленима у правосуђу свакако недовољан, али једино могућ у овом тренутку. Потписивањем протокола послодавац се обавезао да у току ове године изради, заједно са синдикатима, законски оквир којим ће бити дефинисане зараде запослених у правосуђу и то ће ући у буџет за 2014. годину са планираним средствима.
  Вишегодишње залагање СОПОС-а да се одреди висина стимулације за текуће године са овим ће бити завршено.
  У 2014. години имаћемо дефинисане зараде, законом уоквирена примања која ће ући у буџет и елиминисати вишегодишње заостајање зарада у односу на остале буџетске кориснике. 
  Поштованим колегама, из синдиката правосуђа Србије, препоручујемо да нам се прикључе у предстојећим разговорима са послодавцем, који ће се тицати основице, коефицијената, свих ограничења у зарадама  и да на један конструктиван начин допринесемо побољшању материјалног положаја запослених.
  Немогуће је остварити било какав напредак у нашим настојањима, када два репрезентативна синдиката имају супростављене ставове.
  Обавезујемо се свим запосленима у правосуђу Србије да ћемо наставити озбиљну и чињеницама поткрепљену борбу за побољшање материјалног положаја свих запослених у правосуђу.

 

 

ГЛАВНИ ОДБОР СОПОС-а.

 

 

banerbaner