NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

АТАК НА ЈЕДИНСТВО ЗАПОСЛЕНИХ У ПРАВОСУЂУ
14.06.2013

НОВИ ПОКУШАЈ РАЗДОРА МЕЂУ ЗАПОСЛЕНИМА У ПРАВОСУЂУ!!!
Неколико година у назад, запослени у правосуђу покушавају да се удруженим снагама боре за сопствену добробит, независно од тога ком синдикату или органу припадају. И како то обично бива, "зидање Скадра" је уобичајено, па све оно што су синдикалци месецима мукотрпно градили, председница Синдиката правосуђа Србије, г-ђа Слађанка Милошевић је за ноћ рушила.
Тако је и овог пута, из само њој знаних разлога, поднела иницијативу за преиспитивање репрезентативности СОПОС-а, па се оправдано питамо да ли је Синдикат СОПОС поново у борби против ветрењача?
И поред више покушаја уједињења синдикалних организација у правосуђу, г-ђа Милошевић и даље даје приоритет ситним личним интересима, у односу на колективни. Наиме, и ако је од стране СОПОС-а добила низ понуда за сарадњу и заједничко иступање у борби за колективни интерес запослених у правосуђу, она се о све то оглушила, чиме је још једном показала да њено иступање представља борбу за лични или ко зна какав, а сигурно не колективни интерес, као и за неспремност да се суочи са чињеницом да није вична
сарадњи.
Као и увек спремни смо на задати изазов, јер смо најбројнији струковни синдикат запослених у правосуђу и одважно стојимо на бранику оних које представљамо и онога што представљамо.
Позивамо све запослене у правосуђу да најоштрије осуде овакве потезе представнице другог синдиката.
ПРЕДСЕДНИК СОПОС-а
Драган Недељковић

 

banerbaner