NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА
23.09.2013

Дана 21. септембра 2013. године одржана је седница Главног одбора  СОПОС-а.

Седници је присуствовало 20 чланова. На истој су верификовани мандати новим члановима и то: Весни Моравац, ВЈТ Лесковац, Весни Кричак, Прекршајни суд у Крушевцу, Сави Пешићу, Судска јединица Бујановац и Миловану Килибарди, Основни суд у Краљеву.

Председник Драган Недељковић поднео је извештај о раду у претходном и планове за наступајући период. Посебно тежиште било је на темама које нас очекују у предстојећим разговорима у Министарству правде и државне управе, а везано за побољшање материјалног положаја запослених.

Потпредсеник Милета Тодоровић је присутне информисао о сусрету у Крагујевцу са Министром правде и државне управе Николом Селаковићем, Државним секретаром Данилом Николићем и Помоћником министра за материјално-финансијско пословање Славицом Јелачом, који су том приликом изразили спремност за наставак сарадње са Синдикатом СОПОС у настојањима на превазилажењу текућих проблема.

Главни одбор донео је одлуку да се инсистира на усвајању предатих предлога о повећању коефицијената и стимулације, што ће бити регулисано Законом о буџету за 2014. годину. Изнета су очекивања да ће устројством нове мреже судова доћи до значајних уштеда, што ће, између осталог, отворити могућност за повећање зарада и адекватно распоређивање запослених.

Главни одбор СОПОС-а

 

banerbaner