NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ
28.01.2015

Дана 28.01.2105. године, СОПОС, Синдикат државне управе Србије и Синдикат правосуђа Србије, одржали су заједничку конференцију за новинаре, на којој је изражен протест, против неспремности, неажурности и незаинтересованости послодавца да се озбиљно преговара о Посебном колективном уговору за државне органе.

Имајући у виду какав је био ток прошлих састанака , где су представници послодавца долазили неспремни, стекао се утисак да се целокупан процес намерно одуговлачи.

 Наш Синдикат ће, пре предузимања озбиљнијих корака синдикалне борбе, учинити још један напор да на следећем састанку уозбиљи ситуацију.

Овим путем шаљемо поруку послодавцу да заступамо правосудну администрацију, која је већ дужи низ година са примањима у односу на остале буџетске кориснике на самом дну. Док се другима излази у сусрет, макар захтеви били и максимални (ЕПС, СРБИЈАГАС  итд), нама остају мрвице.Треба нагласити да у преговорима нисмо тражили никакав луксуз или чак побољшање стандарда, већ само шансу да преживимо. Време за закључивање ПКУ истиче, као и наше стрпљење. Синдикати који учествују у преговорима, размотрили су ово питање и заједнички је закључак да се опструкција од стране послодавца више неће толерисати.

О будућим корацима Синдиката бићете благовремено обавештени.

 

banerbaner