NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОБАВЕШТЕЊЕ
19.02.2015

Поштовани радници правосуђа, због великог броја позива које добијамо, а тичу се тока преговора о ПКУ обавештавамо вас да представници СОПОС-а не учествују ни у каквим закулисним радњама, нити договорима ван преговарачког оквира. Последњи контакт са представницима министарстава, а у вези са ПКУ, радна група СОПОС-а, имала је 12.02.2015.године, на званичном састанку. На овом састанку је договорено, између осталог, да следећи састанак буде између три синдиката, и ресорних министара. Представнике синдиката СОПОС, нико од тада није контактирао, а и да јесте, не би прихватили позив на разговоре без представника сва три синдиката. Обзиром да је договор између три синдиката био, да је апсолутни минимум наших захтева, јасно дефинисање права на топли оброк и регрес, обавештавамо запослене, да наша реч још увек стоји и да ни у ком случају немамо намеру да издамо интересе људи које заступамо.

Трудећи се да имамо разумевање за тренутну ситуацију у којој се наша земља налази, а са вером да послодавац има озбиљне намере, да нам омогући преживљавање ових тешких времена, Главни одбор СОПОС-а, је одложио Штрајк заказан за 18.02.2015. године, али никако ту иницијативу није трајно суспендовао, већ ће она зависити од резултата преговора о закључењу ПКУ.  

 

banerbaner