NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ПОНОВО ПЉАЧКА
31.03.2015

У вези срамног  и противзаконитог дописа Министарства правде, од 30.03.2015. године, којим нас послодавац обавештава да је државним службеницима Влада РС ускратила законом предвиђено НАПРЕДОВАЊЕ У ВИШИ ПЛАТНИ РАЗРЕД ПО ОСНОВУ ОЦЕЊИВАЊА (као што је претходно оспорила право намештеника на награде), обавештавамо све запослене у правосуђу:

СОПОС ће у петак, 03.04.2015. године одржати Скупштину, на којој ће донети одлуку о одговору на овакво кршење наших права. Предлози ГО Скупштини СОПОС-а ће бити да се Скупштина изјасни о подношењу тужби против послодавца, због кршења права загарантованих Законом о платама државних службеника и намештеника, као и моментално ступање у ШТРАЈК. 

Због све већих притисака, безакоња, најава отпуштања и све нездравије атмосфере за рад, СОПОС је принуђен на овакве мере. Очигледно је став послодавца да свако безакоње може да прође поред нас, а на нама је да дефинитивно одлучимо, хоћемо ли бити радници или робови.

 

banerbaner