NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОДГОВОР МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ
22.05.2015

На допис Минстарству правде, од 04.05. 2015. године, који се односио на примену члана 39 ПКУ који ближе дефинише додатак за рад на терену, добијен је по нама чудан и недоречен одговор. Министарсво правде се огласило ненадлежним , за спровођење овог члана, па је поменути захтев прослеђен, Министарству државне управе и локалне самоуправе, на даље поступање. Наставља се пракса, одсуства социјалног дијалога, договора и заједничког решавања проблема. Непоштовање потписаног ПКУ, односно, одлагање примене појединих чланова уговора, директно утиче на материјални положај запослених. План је вероватно следећи: дописиваћемо се, следеће три године док важи ПКУ, оглашавати се ненадлежним, и пребацивати одговорност на другог. Након безброј изјава, представника Министарства правде, и Министра лично, да су свесни тешког материјалног положаја правосудне администарције, и да ће помоћи да се он поправи, ово је прави пример њиховог залагања за то.

Данас смо поновили, (у нади да ће вредети, и да ћемо добити одговор) захтев, Минстарсву државне управе и локалне самоуправе у коме се тражи хитно упутство, за примену предметног члана.

Главни одбор 

 

banerbaner