NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ЗАХТЕВ ЗА ХИТАН САСТАНАК
29.07.2015

 

 

Министарство правде Владе Републике Србије

                                                        Министру Господину Николи Селаковићу                                                             ЗАХТЕВ ЗА ХИТАН САСТАНАК

Поштовани,

   Молимо Вас да хитно организујете састанак,  са представницима СОПОС-а, на коме би се разјаснило доста недоумица насталих у предходних неколико дана.

    Сведоци смо изјава званичника Владе Републике Србије, као и натписа у медијима, које никако не одсликавају право стање у правосуђу, посебно када је у питању материјални положај правосудне администрације.

    Све информације пласиране на тему  број запослених, плата, услови рада, су апсолутно нетачне. Стекао се утисак да је у току медијска кампања против Министарства на чијем сте Ви челу. На састанку би требало да се разматра  и  модел социјалног програма који ће бити понуђен на основу Закона о вишку запослених.

   Администрација у правосуђу је збуњена и заиста разочарана  већ  поменутим неистинама изнетим предходних дана.

    Очекујемо од Вас као нашег Министра разумевање, помоћ, пуну сарадњу у периoду који долази, посебно имајући у виду шта смо све преживели задњих пет година, као заморчићи неуспелих огледа званих „ реформа правосуђа“.

   Синдикат СОПОС спрема конференцију за медије на којој ће све неистине бити оштро демантоване, и изнећемо још низ података, поткрепљених чињеницама, о томе како се троше буџетска средства, али сматрамо да је  ред  да се пре тога састанемо и да све расправимо у „нашој кући“, како би избегли препуцавања преко медија и спекулације које могу настати тим поводом.

   У очекивању  скорог састанка, поздрављам Вас.                                                                                               29.07.2015.                                                                                    ПРЕДСЕДНИК СОПОС-а                                                                                           

                                                                                                         

 

                                                                                                            

 

banerbaner