NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА
15.10.2015

Главни одбор СОПОС-а, поздравља одлуку Уставног суда о суспендовању спорног члана 20 Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору.

Такође ГО СОПОС-а упозорава Владу Републике Србије да ће се супротставити најављеној изради нових Правилника о систематизацији у правосудним органима, који би водили ка смањењу броја запослених.

На ово указујемо, јер су све досадашње систематизације рађене из кабинета и нису подразумевале стварне потребе за радним местима у правосудним органима. Правосудна администрација и овако   ,,храмље" покушавајући да обави задати обим послова, па се често дешава да се ангажују волонтери или пак радни дан траје и више од десет часова, а то време послодавац одбија да плати.

Надамо се да ће се коначно сагледати права ситуација и поменутим правилницима, утврдити стварне потребе за радним местима. 

 

banerbaner