NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ПРИМЕНА ЗАКОНА О МАКСИМАЛНОМ БРОЈУ ЗАПОСЛЕНИХ
16.12.2015

Данас је упућено обавештење Министартву правде, на основу извештаја са терена, о одступањима у примени Закона о максималног броја запослених. Обавештени смо да се  запослени размештају у органе и до шездесет километара удаљености од седишта. Понављамо и преносимо под пуном одговорношћу, изјаву Министра Селаковића више пута поновљену на нашим састанцима 25.11 и 10.12. 2015., која је гласила цитирамо. " Вишкова запослених у правосуђу нема, биће природног одлива( пензионисања), и прерасподеле по органима у оквиру седишта тих органа. О свим евентуалним неправилностима, извештавајте Министартво правде." Сходно напред наведеном закључку, упутили смо обавештење о уоченим неправилностима, и затражили да Министарство изда хитна упутствима о поступању, старешинама органа, и исправи уочене неправилности.

Такође је данас због актуелне ситуације, која се односи на примену Закона о максималном броју запослених, свим Председницима синдикалних организација упућен допис, у коме се тражи, да се најозбиљније заузму на прикупљању информација, указивању на евентуалне неправилности, и редовном извештавању о њима, а све у циљу обављања основне функције синдиката, заштите права запослених.

Главни одбор

 

banerbaner