NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ЗАХТЕВ ЗА ХИТАН САСТАНАК
26.05.2016

Дана је Министру Николи Селаковићу упућен захтев следеће садржине...

ЗАХТЕВ ЗА ХИТАН САСТАНАК

Поштовани,

Због тешког материјалног положаја и огромног незадовољства запослених у правосуђу Републике Србије, неизвесности везаних за радни однос у вези са применом нових Закона и реформе правосудног система у Републици Србији, као и проблема који се тичу примене ПКУ, наручито одредби члана 47  ПКУ, ( годишња награда), као и члана 48 Закона о платама државних службеника и намештеника и члана 33 ПКУ( додатак за остварене резултате рада), захтевамо хитан састанак.

Подсећемо Вас да смо на нашем задњем састанку договорили и заједничку анализу прилива такси, и разматрање повећања додатка за побољшање материјалног положаја запослених сходно одредби чл.41 и чл.42 ПКУ, као и то да ћемо заједничке састанке одржавати макар једном у три месеца, што до данас није био случај.

Уједно Вас обавештавамо да смо Влади Републике Србије, као послодавцу и потписнику ПКУ за државне органе, упутили допис у коме смо указали на проблеме у примени истог и иницијативу за хитно решавање проблема запослених у правосуђу Републике Србије.

 Због свега напред наведеног, надам се да ћете у најкрајем могућем року заказати састанак како би смо дијалогом решили макар део нагомиланих проблема запослених у правосуђу Србије, јер ћемо у супротном бити принуђени да своја права остварујемо крајњом мером синдикалне борбе.    

26.05.2016.године,

                                                                  

                                                                             ПРЕДСЕДНИК  СОПОС-а

 

banerbaner