NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ОДРЖАН ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА
13.10.2016

Јуче је у периоду од 12 до 13 часова, по одлуци Главног одбора СОПОС-а, одржан Штрајк упозорења у правосудним органима Србије. Прве анализе показују да су се Штрајку одазвале све синдикалне организације чланице, као и десетак организација које то нису. Једночасовна обустава рада се одржала  у Суботици, Зрењанину, Руми, Убу, Лазаревцу, Аранђеловцу, Тополи, Рачи, Баточини, Крагујевцу, Книћу,Чачку, Ужицу, Чајетини, Пријепољу, Краљеву, Рашкој, Тутину, Крушецу, Варварину,Трстенику, Брусу, Нишу, Пироту, Књажевцу, Прокупљу, Куршумлији, Лесковцу, Лебану, Врању, Бујановцу и Прешеву. Поред великог одзива запослених, посебно истичемо да није било никаквих ограничења од стране старешина органа, као и да је добијена безрезервна подршка од стране већине изабраних лица.

Очекујемо да ће ова наша акција имати ефекта и код послодавца, у том смислу да је наш материјални положај заиста доспео у критичну фазу и да се мора хитним мерама поправити.

Главни одбор СОПОС-а ће у наредним данима урадити свеукупну анализу и, на основу ње, донети одлуке о даљем поступању. 

Главни одбор

 

 

banerbaner