NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ
25.10.2016

            Синдикат организација правосудних органа Србије, као репрезентативни синдикат запослених у правосуђу, после низа апела надлежном Министарству и Влади, покушаја да укаже на неодрживо стање у правосуђу Републике Србије и немогућност запослених у правосудним органима да остваре минимум егзистенције, донео је одлуку о ШТРАЈКУ који почиње 01.11.2016 године.

            Наиме, правосуђе је годинама уназађивано погрешним одлукама, нестручним експериментима и реформама које су довеле у питање елементарно функционисање овог система. Број запослених је више пута смањиван, а због таквих поступака су трпели запослени, грађанство, правда и цео правни систем Републике Србије. Запослени су доведени у ситуацију да и поред свих напора, због малобројности, недостатка средстава, хронично лоших услова живота и рада, не могу да макар делимично надокнаде све пропусте надлежних власти који су до данас начињени и грађанима омогуће иоле пристојан приступ правосудним органима. Поред свега наведеног, послодавац најављује даље смањење броја  запослених, што ће додатно усложити ионако неиздрживо стање. Посебан проблем је егзистенција запослених и њихових породица, имајући у виду да се плате запослених крећу од 21.000 - 30.000 динара.

            Битно је да јавност схвати да у штрајк крећу, не људи који желе НЕШТО ВИШЕ, него људи којима су угрожене основе егзистенције и право да од свог рада живе и који желе да омогуће грађанима Републике Србије бољи, правичнији и ефикаснији правосудни ситем, какав су одавно заслужили, и који би у будућности омогућио знатно бржи друштвени и привредни напредак.

            Због свега наведеног, принуђени смо на овакав корак.

Главни одбор

 

banerbaner