NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ЗАКЉУЧЦИ ГЛАВНОГ ОДБОРА
31.01.2017

Дана 27.01.2017. одржана је седница Главног одбора СОПОС-а. На седници је поред осталих тема, посебно разматрана актуелна ситуација поводом непоштовања Закона о платама државних службеника и намештеника, и непштовања неколико кључних чланова ПКУ за државне органе. Констатација је да су Законом о буџету за 2017. годину, ускраћена права запослених по напред наведеним основама. Сбог свега наведеног Главни одбор је донео следеће закључке:

 1. Затражити хитан састанак са Министарством правде, на коме би се расправљало о овим проблемима.

 2. Затражити мишљење Врховног Касационог суда ( судске праксе), о основу за тужбу државних службеника за напредовање у виши платни разред по основу оцењивања, које је предвиђено Законом о платама, а ускраћено Законом о буџету за 2017. годину.

 3. Затражити мишљење Врховног Касационог суда ( судске праксе), о основу за тужбу намештеника, поводом суспендовања ниховог права на додатак за остварене резултате рада намештеника у државним органима, који је предвиђен Законом о платама, а ускраћено Законом о буџету за 2017. годину.

4. Поднети предлог Агенцији за мирно решавање радних спорова, који ће обухватити све чланове ПКУ који се не поштују.

5. Упутити допис Министарству правде за захтевом за објашњење, зашто није дошло до исплате Новогодишњих пакетића деци запослених, која је била договорена на сатанку одржаном 31.10.2016. године.

Реализацији горе наведених закључака, за наш синдикат је приоритет у наредном периоду, а о динамици њиховог решавања, редовно ће мо вас извештавати.

Главни одбор

 

banerbaner