NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

ИЗВЕШТАЈ СА САСТАНКА РАДНЕ ГРУПЕ
03.03.2017

У склопу припрема за следећи састанак радне групе за израду Нацрта закона о правосудној администрацији извештавамо вас о следећем:      

 Дана 22.02.2017. године у 10 часова у Министарству правде РС у Београду, одржан је састанак радне групе за израду текста Нацрта закона који уређује положај запослених у правосудним органима у трајању од 2 сатa, на којем је учествовао и представник СОПОС-а. 

         Током састанка, чланови радне групе су изнели своја мишљења о предлогу Нацрта закона, које је у име Синдиката правосуђа поднео Зоран        Иваошевић.

         Након тога, Душан Ђерковић је у име СОПОС-а, започео са образлагањем начелних предлога СОПОС-а за Нацрт закона, којом приликом се стигло до тачке 2. истог предлога и посебан акценат стављен на побољшање правног и материјалног положаја намештеника, а чланови радне групе су износили своја виђења проблема положаја намештеника и начине како да се поправи исти, кроз нова законска решења.    

          Сматрамо да је састанак био користан и да постоји воља да се побољша и на нови начин регулише положај намештеника у правосудној администрацији Републике Србије.

          Следећи састанак ће се одржати 29.03.2017. године са почетком у 10 часова у Министарству правде РС у Београду, па молимо све заинтересоване запослене и чланове синдиката да наставе да достављају своје предлоге и сугестије, наручито везане за правни и материјални положај намештеника.  

Главни одбор

 

 

 

banerbaner