NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

НАПРЕДОВАЊЕ ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА
15.12.2017

Одговоре које смо добили, на наш Захтев за давање обавештења о исплати средстава државним службеницима по основу напредовања за 2017. годину, упућен правосудним Органима, показују да има и оних у којима  решења о напредовању нису ни донета. Данас смо на адресе  ВКС, ВСС и ДВТ послали  Захтев за остваривање права на напредовање по основу оцењивања, у коме смо им указали да је оваквим поступањем дошло до кршења чл. 7, 10 и 11 Закона о државним службеницима. Такође смо  указали да  је дошло и до кршења чл. 16 ст.1 Закона о забрани дискриминације према државним службеницима којима је ускраћено право на напредовање дужи низ година.

Очекујемо да ће они као највиши Органи у правосуђу Србије, сходно својим овлашћењима, утицати да се ова неправилност брзо отклони.

У склопу ових активности дајемо и препоруку државним службеницима (са пратећим обрасцима) како да остваре право, односно добију решења о напредовању у виши платни разред по основу оцењивања.

Текст упућених Захтева, као и препоруку са обрасцима, можете преузети са линка "документи".

Главни одбор

 

banerbaner