NASLOVNA
O NAMA
ODBOR
STATUT
KONTAKT
 

baner

DOKUMENTI
SARADNJA
PRISTUPNICA
SUSRETI
GALERIJA
LINKOVI
ARHIVA

baner
baner

 

 

Najnovije vesti

Statut SOPOS-a

Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, SOPOS je interesna, dobrovoljna, nestranačka, nezavisna, nevladina organizacija koja je konstituisana radi...

VESTI

НАМЕШТЕНИЧКИ ДОДАТАК
12.04.2018

На основу извештаја са терена, када је додатак за остварене резултате рада намештеника у питању,у појединим органима дошло је до погрешног тумачења чл.11 Закона о буџету за 2018. годину. Није зарачунат 1% од укупне зарада из предходног месеца. Објашњења које смо добили зашто је то тако урађено, свела су се на одговоре да " нема пара" и да је то тако урађено на основу консултација са Министарством правде.

Посебно истичемо да чл. 9 Закона о буџету из 2013. године и чл.11 Закона о буџету за 2018., исто гласе тако да није јасно шта се променило у међувремену.

Да би ово исправили, упућен је допис Министарству правде у коме тражимо информацију, да ли је таква инструкција дата правосудним органима и ако јесте по ком основу.

Данас је такође са наше стране упућен и Захтев старешинама органа, у коме тражимо доследну примену чл.11 Закона о буџету за 2018. годину.

Додела додатка за остварене резултате рада намештеника, је свакако прилика да се смањи разлика у зарадама, новац за ову намену је предвиђен буџетом, тако да није јасно у чему је проблем.

На сутрашњој седници Главног одбора ово питање ће бити посебно размотрено, као и даљи наши потези на заштити права запослених.

Главни одбор

 

banerbaner