Trg Vojvode Radomira Putnika 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

САОПШТЕЊЕ О ПРЕГОВОРИМА

  • 27 / Februar 2015
САОПШТЕЊЕ О ПРЕГОВОРИМА

Oбавештавамо све запослене у правосуђу, да је јуче, 26.02.2015. године, одржан састанак Синдиката са представницима послодавца којима (из само њима знаних разлога) није присуствовао ни представник Министарства правде, ни Министарства финансија ни Министарства рада.

Поново показана неозбиљност неформалне групе грађана (која никоме не одговара ни за шта), која се бави гушењем наших права а иначе се зове Влада Републике Србије, постаје легендарна. Посао који смо крајње озбиљно  и одговорно прихватили, у покушају да обезбедимо минималне услове за преживљавање, послодавац је успео да девалвира и читаву причу претвори у фарсу, а спорадично у циркуску представу, у којој би ми, ваљда требало, да будемо дресиране животиње које играју по њиховим тактовима. Сво време преговора синдикати су давали конструктивне предлоге, али наишли смо на неозбиљност, неодговорност и дисонантне тонове ресорних Министарстава, која као да не припадају истој Влади. Циљ је био исти, узети нам све, па чак и оно што је већ било договорено.

Признајемо да смо, изгледа наивно, ушли у ово јер смо веровали  да реч обавезује ЉУДЕ!!!

Представници Владе су показали врло низак ниво одговорности у преговорима, са вероватним циљем да што више омаловаже систем правосуђа, стуб државе. За нас је то само наставак континуираног урушавања система, који траје дуги низ година.

Драге колегинице и колеге, пред нама је прост избор: наставити да трпимо све неправде, док нам не узму и ово мало што имамо (А АКО САДА ОЋУТИМО И ТО ЋЕ ДОЋИ НА РЕД), или да дигнемо свој глас и покажемо послодавцу да смо и ми разумна бића, која обављају најважније послове у овој држави и да нећемо више дозволити да нам се кроз "МЕРЕ ШТЕДЊЕ", одузме и последње право које нам је остало - право да прехранимо наше породице.

Обавештавамо вас да СОПОС врши озбиљне припреме да на овакво крајње непоштовање запослених у правосуђу Србије, одговори такође крајњим мерама, у договору са Синдикатом правосуђа и Синдикатом државне управе.

ГО СОПОС-а

SOPOS © 2020. Sva prava zadržana.