Ulica Slobode 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

ОДЛОЖЕНО ФОРМИРАЊЕ ОДБОРА

  • 04 / Avgust 2015
ОДЛОЖЕНО ФОРМИРАЊЕ ОДБОРА

Обавештавамо чланство да је послодавац отказао састанак Одбора за праћење примене ПКУ.

Иако је комисија СОПОС-а за праћење примене ПКУ-а имала велики број примедби и примера кршења истог, послодавац је у покушају да избегне непријатна питања, састанак одложио за крај септембра 2015. године.

Овим се наставља негативна пракса у односима послодавца према запосленима, што је само још један у низу показатеља колико је овој држави стало до радника и правосуђа уопште.

Овим путем ГО СОПОС-а обавештава све чланове да ће (после свега лошег што се десило и свих најава још лошијих дешавања) у току наредне недеље бити достављен упитник свим синдикалним организацијама, којим ћете бити позвани да се изјасните о потреби да се ступи у ШТРАЈК, а због свих потеза послодавца којим се, очигледно, руинира правосуђе а посебно због довођења правосудне администрације у неиздрживу материјалну ситуацију и константног кршења права.

Поштоване колеге, молимо вас да приликом одговора на овај упитник, узмете у обзир чињеницу да се последњих година упорно руши наш статус, као и константно умањивање наше шансе да преживимо, те да онај који би требало да нас заштити, уствари, износи лажне информације о нама, како би олакшао наше довођење на маргине догађаја.

У складу са свим дешавањима и посебно у складу са вашом савешћу, позивамо вас да добро размислите o прихватању или не прихватању иницијативе за штрајк, посебно имајући у виду да смо досада ћутке  прихватали све што су моћници које не дотиче наша беда сервирали, надајући се да ће схватити колико тонемо, али никога није било брига за то, па верујемо да је дошло крајње време да судбину узмемо у своје руке. Или то, или да нестанемо. Избор је на нама!

Главни одбор

 

SOPOS © 2024. Sva prava zadržana.