Ulica Slobode 4, Kragujevac

Lat

Statut

Statut Sindikata Organizacije Pravosudnih Organa Srbije. Ovim Statutom bliže se uređuje način organizovanja, sadržaj i metod rada, prava i obaveze članova...

Pristupnica

Zaposleni u pravosudnim organima Republike Srbije postaju članovi sindikata učlanjenjem u Sindikalnu organizaciju potpisivanjem pristupnice, ...

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

  • 28 / Januar 2015
ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

Дана 28.01.2105. године, СОПОС, Синдикат државне управе Србије и Синдикат правосуђа Србије, одржали су заједничку конференцију за новинаре, на којој је изражен протест, против неспремности, неажурности и незаинтересованости послодавца да се озбиљно преговара о Посебном колективном уговору за државне органе.

Имајући у виду какав је био ток прошлих састанака , где су представници послодавца долазили неспремни, стекао се утисак да се целокупан процес намерно одуговлачи.

 Наш Синдикат ће, пре предузимања озбиљнијих корака синдикалне борбе, учинити још један напор да на следећем састанку уозбиљи ситуацију.

Овим путем шаљемо поруку послодавцу да заступамо правосудну администрацију, која је већ дужи низ година са примањима у односу на остале буџетске кориснике на самом дну. Док се другима излази у сусрет, макар захтеви били и максимални (ЕПС, СРБИЈАГАС  итд), нама остају мрвице.Треба нагласити да у преговорима нисмо тражили никакав луксуз или чак побољшање стандарда, већ само шансу да преживимо. Време за закључивање ПКУ истиче, као и наше стрпљење. Синдикати који учествују у преговорима, размотрили су ово питање и заједнички је закључак да се опструкција од стране послодавца више неће толерисати.

О будућим корацима Синдиката бићете благовремено обавештени.

SOPOS © 2024. Sva prava zadržana.